Nieuw in de online dating wereld? Dit is hoe u iemand vindt die bij u past

De online dating wereld bestaat relatief nog helemaal niet zo lang, het is daarom ook niet zo gek als u er nog niet helemaal bekend mee bent. Er zijn veel mensen op Plus Match die uit een lange relatie of huwelijk komen, en in eerste instantie nog geen enkele ervaring hebben met de wereld van online dating. Dus maakt u zich geen zorgen, u heeft het ongetwijfeld zo onder de knie. Om u wat handvatten te geven, hebben we in dit artikel een aantal tips op een rijtje gezet die u helpen bij het vinden van iemand die bij u past.

Maak een ‘verlanglijstje’

Het zal u misschien verbazen, maar in de online dating wereld is de kans groot dat u overspoeld wordt met profielen en u daarom door de bomen het bos niet meer ziet. Wanneer u plots zoveel aandacht krijgt, is het verleidelijk om met iedereen het gesprek aan te gaan. Maar u zult er snel achter komen, dat in de praktijk niet iedereen bij u blijkt te passen. U doet er daarom verstandig aan om van tevoren te bedenken, of zelfs op te schrijven, welke eigenschappen en interesses u belangrijk vindt in een potentiële partner. Zo kunt u dit ‘verlanglijstje’ als houvast gebruiken bij het maken van een selectie.

Weet zeker dat u hetzelfde zoekt

Niet iedereen gebruikt dating apps of datingsites met dezelfde reden. Waar de één stellig op zoek is naar het vinden van een levenspartner, wil de ander liever plezier maken en weer een ander in de mogelijkheden van een huidige open relatie aan het ontdekken. Is allemaal niets mis mee, maar dit wordt wel een probleem als u beide totaal op een andere golflengte zit. U kunt ervoor kiezen om op uw profiel aan te geven waar u naar zoekt, maar het helpt ook al om hier aan het begin van het gesprek op een speelse manier verduidelijking in te krijgen. Dan bent u beide in elk geval geen energie aan het verspillen tijdens de dating.

Voer positieve gesprekken

Het is natuurlijk niet noodzakelijk dat u alleen maar positieve gesprekken voert, maar probeer u bewust te zijn van uw woordkeuze tijdens dating. Wanneer u positieve woorden gebruikt, is de kans groter dat de gesprekken die u heeft ook positiever uitpakken. Stel de ander vragen die gelinkt zijn aan plezier, zoals “Hoe ziet de perfecte dag eruit voor jou?”, “Waar mag ik je midden in de nacht voor wakker maken”, “Wat is je favoriete feel good film of muzieknummer” of “Waar word jij nu echt blij van?”. Genoeg vragen die u zowel tijdens het chatten als in het echt kunt stellen, om een positieve sfeer te behouden of te bereiken.

Dit zijn slechts een paar simpele tips die u het eerste zetje kunnen geven om succesvol kennis te maken met dating. Máár het is natuurlijk vooral belangrijk dat u lekker uw gevoel volgt en doet waar u zelf achter staat. Op deze manier is de kans dat u middels dating een geschikte partner vindt het grootst.